Výroční koncert „TERRA IGNOTA – 30 let!“ se vyvedl NA VÝTEČNOU!!

Pozvánka na výroční koncert

EDIT 22. 10. 2019

Kdo ve čtvrtek 17. října 2019 chyběl v pražském klubu Vagon při oslavě třicetiletého účinkování našeho unter-grunt-rocku za asistence vzácných hostí, může jen trpce litovat!

Úžasný trojkoncert zahájila deset minut po osmé (!) svým setem kutnohorská formace Krásné nové stroje, fungující pod vedením famózního a nezaměnitelného Standy Diviše. Večer rozjeli ve velkém stylu, a protože během jejich vystoupení neustále přicházeli další a další nevěřící Tomášové  („voni před devátou určitě nezačnou…“), nálada stoupala přímo raketově!

Jakmile skvělí KNS dohráli, ihned poté nastoupili oslavenci – TERRA IGNOTA. Ve svém setu kapela především představila nového (dalšího!) kytaristu Honzu „Salmana“, který v souboru funguje od letošního června jako pátý člen. Zahrála v životní formě jednak obvykle nejčastěji hrané kusy, ale i pár historických písní z raných období skupiny, hraných jen velmi zřídka. Věru vzácná příležitost ke sfárání do historie se povedla dokonale a diváci aplaudovali tak, že frontman Ota „Kolben“ zavelel hned ke dvěma přídavkům! :-))

Večer zakončila spřátelená skupina z německého Frankfurtu nad Mohanem (a okolí) – ToJa, hrající melodický metal. Přitom jejich pražský koncert právě s TERROU IGNOTOU, odehraný 16. listopadu 2015, byl (po jejich předchozí dlouholeté -a velice úspěšné!- studiové praxi) jejich vůbec prvním zahraničním výjezdem! Tentokrát šlo rovněž o jejich první koncert – a to po zásadních personálních změnách. Po odchodu sólového i basového kytaristy post u basy převzal zakládající člen J.J., doposud hrající doprovodnou kytaru a zpívající doprovodné vokály. Sólovou kytaru nyní mistrně sjíždí 19letý Till = opravdu úžasný zjev! Společně s Maxem, 27letým, již v kapele již plně etablovaným bubeníkem, na konci koncertu vystřihli na střídačku tak náramné dvojsólo, že většině přítomných „spadla čelist“! — Zaplať pámbu za prozíravé rozhodnutí vedení klubu zrušit striktní konec live music o půlnoci, aby pak nastoupila oblíbená Videorockotéka… 😛

Nezbývá než se těšit na další koncerty TERRY IGNOTY. Personální posila v Honzově osobě i životní forma celé kapely slibuje opravdu SILNÝ zážitek pro ty, kdož umí poslouchat!

¤