Vstup do sezóny v roce 2023

Plakát na "Vítání jara" v Hořicích

Letošní rok TERRA IGNOTA odstartuje na 54. ročníku „Vítání jara“ v Hořicích. Program je docela bohatý: Ve 13 hodin vyráží průvod masek – které jsou vítány, stejně jako rozličné hudební nástroje – od Riegerova obelisku na vrchu Gothard a zamaíří Smetanovými sady přes Doubravku až k Bystřici. Zde dojde k prvnímu vyvrcholení akce: bude zapálena Morana a následně vhozena do divokých vod Bystřice… a bude po Zimě. (Tedy pokud se letos uráčí dostaviti aspoň v demoverzi 🙂

Následovat bude pozvolný přesun Riegerovou ulicí, průvod projde nad náměstím Jiřího z Poděbrad do Domu kultury „Koruna“ v Hálkově ulici, v němž začne přesně v 18:54 h hudební maraton čtyř kapel. Zahájení obstará VVEETTA z Liberce (experimentální hardcore), následuje TERRA IGNOTA (unter-grunt-rock), po ní nastoupí další pražské uskupení, velmi známí UŽ JSME DOMA (experimental punk) a večer uzavře kutnohorský PŮLNOČNÍ SVOZ POPELA (puňk).

Vzhledem ke skutečnosti, že vinou covidové pandemie odpadly předchozí dva ročníky, bude účast zřejmě nadmíru bohatá a TERRA si pozvání pořadatele nesmírně váží. Doufejme, že počasí nastaví příjemnou tvář a celý sobotní – poslední zimní – weekend se vydaří na výtečnou!

Plakát na "Vítání jara" v Hořicích